Flanders Grand Prix

Het weekend van 12-14 juli 2024 stond de 56ste Flanders Grand Prix in Zandvoorde (Oostende) op het programma. 700 renners over de hele wereld namen aan deze Europacup wedstrijd deel.

Het was enigszins een vreemde Grand Prix. Meestal is deze wedstrijd midden augustus, maar omwille van het EK skeeleren in Zandvoorde (18-25 juli) vonden deze wedstrijden aansluitend plaats. De weergoden waren de renners niet altijd even gunstig gezind. Vooral op vrijdag werd er geschoven in het programma.

RSC Tienen stond met 13 renners aan de start.

Bij de miniemen meisjes reed Liv Bruyninckx haar eerste internationale wedstrijd. Ze eindigde 13de in het algemeen klassement.

Mart Deroye werd mooi 12de bij de pupillen meisjes.

Ook bij de scholieren meisjes deed de tweeling Eva en Esther Vanderstukken een eerste internationale ervaring op. Ze werden respectievelijk 43ste en 46ste. Nina Ricchiuti werd in dezelfde categorie 38ste.

Bij de scholieren jongens reed Lucas Brouwers naar een 20ste stek.

Mille Flawinne werd bij de cadetten jongens 51ste, in een sterk internationaal gezelschap.

Leander Deroye en Elise Bergé werden geselecteerd voor de cadet challenge, het officieuze Europees Kampioenschap (EK) voor cadetten. Ze maakten deel uit van de nationale ploeg.

Elise reed telkens de A-finales en werd uiteindelijk 14de in het klassement van de Flanders Grand Prix (op 84 deelnemers).

Leander reed eveneens alle A-finales en eindigde een keer op een zucht van een medaille. In het algemene klassement van de Flanders Grand Prix werd hij knap 5de (op 67 deelnemers).

Onze oudere renners zijn geselecteerd voor het EK. Om de risico’s te beperken, werd slechts deelgenomen aan enkele wedstrijden.

Amelie Ignoul (jeugd dames) nam deel aan de afvalling (16de), 1000m sprint (31ste) en aan de 3000m inline (6de).

Lenn Kusters (jeugd heren) nam deel aan de afvalling (18de) en aan de 1000 m sprint (33ste).

Vik Reynaerts (jeugd heren) nam deel aan de afvalling (2de), 1000m sprint (1ste) en 200m flying lap (5de). Op de korte afstand werd hij knap 2de en brengt de zilveren medaille mee naar Tienen.

Laurens Bergé (senioren heren) nam deel aan de 1000 m sprint (21ste) en 200m flying lap (13de).

RSC Tienen dankt Zwaantjes Roller Club Zandvoorde voor de alweer puike organisatie.

De club zal deze en volgende week de Belgische renners en in het bijzonder haar eigen delegatie (Amélie, Lenn, Vik en Laurens) luidkeels komen aanmoedigen.