COMPETITIE

Eenmaal je alle technieken onder de knie hebt, je je graag eens meet met anderen en snelheid je ding is dan kan je overstappen naar de competitiegroep.

Je gaat niet alleen wedstrijden rijden. Er wordt nog verder gewerkt aan techniek, uithouding en extra trainingstechnieken om van jou een volwaardige wedstrijdrijder te maken. Er wordt vooral buiten op de piste gereden maar trainingen op een wegparcours en indoortrainingen (tijdens de wintermaanden) staan ook op het programma. Deskundige trainers staan je bij met raad en daad.

Deze trainingen gaan door in Hal 1 van sporthal Houtemveld (indoor) en op de skeelerpiste, eveneens aan de sporthal Houtemveld.

Er wordt deelgenomen aan wedstrijden in binnen- en buitenland maar er is geen verplichting om dadelijk een volledig programma af te werken. Het is belangrijk om langzaam op te bouwen en de trainingen goed te verteren om zo geleidelijk meerdere wedstrijden te gaan rijden. We vragen wel dat je deelneemt aan de wedstrijden die de club inricht.

Voor de wedstrijden wordt een ander type skeeler gebruikt, om te starten biedt de club de mogelijkheid aan om deze skeelers te huren ( huur schoenen en frame 50€ jaarlijks+aankoop set wielen 50€+ 100€ waarborg in 2024). Bescherming en helm zijn uiteraard ook hier noodzakelijk!

De overstap maken?

Je kan op elk moment starten, dit gebeurt altijd in samenspraak met de trainers zodat we samen kunnen bekijken of je er klaar voor bent. Je kan altijd eens proberen tijdens de competitietrainingen of je het leuk vindt en daarna beslis je pas.

Tijdens het najaar is er ook een kort programma als introductie met extra trainingen en enkele kleine wedstrijden in Vlaams Brabant. Dit is al een mooie gelegenheid om te kijken of het iets voor jou is zonder verdere verplichtingen!

Voor de deelname aan wedstrijden voorziet de club een trainingspak en 2 wedstrijdpakjes. We vragen een kleine eenmalige bijdrage voor kledij (35€ in 2024). Lidgeld in 2024 bedraagt 175€/jaar.

Nog vragen? Je kan altijd een trainer aanspreken of Stef Reynaerts contacteren via secretariaat@rsc-tienen.be

Skate Vlaanderen maakte een brochure die mooi samenvat wat skeeleren in wedstrijdverband inhoudt. Je vindt ze hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *