Europacups Geisingen en Gross-Gerau

De afgelopen twee weekends stonden voor heel wat renners van RSC Tienen in het teken van twee belangrijke Europacupwedstrijden in Duitsland. 

De eerste werd gereden in Geisingen. Zes van onze renners namen deel aan deze gerenommeerde wedstrijd. 

In de categorie cadetten jongens (63 deelnemers) reed Leander Deroye als eerstejaars een heel erg constant toernooi met 4 top 10 plaatsen en een zeer mooie 5de plaats in het algemene klassement tot gevolg. 

Bij de cadetten meisjes (85 deelnemers) reed Elise Bergé een erg sterk toernooi. Op de 500 m sprint knokte ze zich knap tot in de halve finales en werd 7de op deze afstand. Drie top 10 plaatsen op de andere afstanden zorgden ervoor dat ook zij als 5de eindigde in het overall klassement. 

Bij de Youth meisjes stond Amélie Ignoul meer dan haar vrouwtje als eerstejaars. Dat resulteerde in zeer mooie tijden tijdens haar sprintwedstrijden en ook twee mooie A- finales in de lange afstandswedstrijden. In het overall klassement resulteerde dit in een mooie 23ste plaats op 108 deelneemsters. 

Bij de Youth mannen reed ook Lenn Kusters een heel mooi toernooi. Als eerstejaars in zijn categorie reed hij heel sterk naar een 6de plaats in de B- finale van 5000m puntenwedstrijd. Overall werd Lenn 56ste op 80 deelnemers. 

In dezelfde categorie reed Vik Reynaerts in alle wedstrijden met de allerbesten mee. Hij was ook zeer constant in alle afstanden wat hem een heel mooie en dik verdiende 5 de plaats opleverde in de overall ranking. 

Bij de senioren mannen reed Laurens Bergé als eerstejaars een meer dan verdienstelijk toernooi. Op de 500 m sprint mocht hij starten naast grootmeester Bart Swings en liet hij veelbelovende dingen zien. Op de lange afstanden reed hij telkens een B- finale wat hem in het algemene klassement een 52ste plaats opleverde op 138 deelnemers. 

Stuk voor stuk prachtige en veelbelovende resultaten van onze Tiense renners in een wedstrijd waar het niveau heel erg hoog lag en waar toppers van over heel de wereld aan de start stonden. 

Het tweede Europacup weekend bracht onze renners naar Gross-Gerau. Omdat er hier ook renners uit de jongere categorieën mochten deelnemen stonden er maar liefst 12 clubleden aan de start. 

In zijn allereerste buitenlandse wedstrijd mocht Finn Tollet in de jongste categorie meteen de zilveren medaille mee naar Tienen brengen. 

Bij de pupillen meisjes stonden er maar liefst 3 van onze rensters aan de start. Febe Tollet deed haar eerste buitenlandse ervaring op en werd 28ste in de eindstrijd. Mart Deroye reed als eerstejaars naar een mooie 13 de plaats. Doutzen Camps reed hele sterke wedstrijden waardoor ze in het eindklassement 3de werd en dus mee het podium op mocht. Bij de scholieren meisjes maakte Nina Helena Ricchiuti haar wederoptreden na ziek te zijn geweest. Ze werd 51ste maar was vooral blij om terug competitief te kunnen zijn. 

Ook bij de cadetten jongens stonden er drie Tiense renners aan de start. Mille Flawinne en Lukas Reynaerts gaven het beste van zichzelf. Mille werd 43ste en Lukas eindigde op de 40ste plaats tussen een zeer sterk en internationaal deelnemersveld. Leander Deroye reed een heel sterk toernooi en werd derde in het eindklassement en mocht het zilver mee naar huis brengen in het long distance klassement. 

Ook Elise Bergé reed bij de cadetten meisjes (69 deelnemers) met de allerbesten mee wat resulteerde in een 4de plaats overall en een bronzen medaille in het sprint klassement. 

Bij de Youth jongens toonde Lenn Kusters dat ook hij met de beste renners in zijn categorie meekon. Hij reed twee A-finales en werd knap 27 ste in het eindklassement. Ook Vik Reynaerts reed een heel weekend lang sterke wedstrijden met als uitschieter een 4de plaats in de A-finale van de 3000m punten wedstrijd. Overall eindigde Vik op een mooie 6de plaats. Onze twee youth mannen wisten zich ook te plaatsen voor de finale van de 3000m aflossing. In de finale werden ze nipt 4de. Wederom een prestatie om trots op te zijn. 

Bij de senioren mannen was Laurens Bergé vooral blij met zijn 10 de plaats op de 500m sprint. Verder plaatste hij zich voor de A finales op de lange afstanden waar eveneens mooie resultaten werden neergezet als eerstejaars. In het algemene klassement leverde dit een hele mooie 11de plaats op (119 deelnemers).

We mogen als club terecht trots zijn op al onze renners die deelnamen aan deze twee gerenommeerde en sterk bezette wedstrijden in het buitenland. 

Bedankt ook alle supporters ter plaatste en zij die de wedstrijden volgden via de livestream thuis in België. Jullie waren geweldig, net zoals al onze renners….

Verslaggever ter plaatse: Jan Deroye.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *