Veertien om te zien in Zandvoorde (Oostende)

Met de Flanders Grand Prix in Oostende wordt traditioneel het Europacupseizoen afgesloten. Het is een wedstrijd waarnaar in vele opzichten wordt uitgekeken. Met een recordopkomst van 684 deelnemers uit 25 landen mag Zwaantjes Roller Club Zandvoorde terecht fier zijn. En alles verliep opnieuw op wieltjes. Bovendien waren de weergoden de skeelersport gunstig gezind.

RSC Tienen stond dit jaar met 14 renners aan de start van deze mooie wedstrijd. Onze renners reden stuk voor stuk met volle overgave en inzet hun wedstrijden. En de resultaten mogen er zijn.

Bij de miniemen meisjes reed Mart Deroye zeer constant en werd ze tweede in het overall klassement.

In de categorie van de pupillen meisjes waren er drie Tiense renners (op 35 deelnemers). Nina (18de) en Doutzen (19de) eindigden in het midden van het pak. Febe werd 33ste.

Luca Lemmens (pupillen jongens) startte met 2 overwinningen in de koersen, kwam ten val in de volgende koers, maar bleef doorzetten en werd uiteindelijk nog knap derde in het overall klassement.

Bij de scholieren jongens reed Leander Deroye sterke wedstrijden en werd mooi tweede in het overall klassement. Teamgenoot Mille Flawinne finishte als 13de. Dit op een deelnemersveld van 46 renners.

Voor de cadetten was er een “specialleke”. Naast de Flanders Grand Prix is er ook de cadet challenge, het officieuze Europees Kampioenschap voor cadetten. De bondscoach selecteerde hiervoor 3 Tiense renners, die in een Belgisch pak mochten rijden. Bij cadetten meisjes waren dit Elise Bergé en Amélie Ignoul. Bij de cadetten jongens was dit Lenn Kusters. Het deelnemersveld was groot en zeer internationaal. 77 meisjes en 67 jongens streden om de medailles. Voor de cadet challenge behaalde Amélie knap een zilveren medaille op de puntenkoers. In het overall klassement werd Amélie 11de en Elise 14de. Lenn behaalde een 17de plaats. Lukas Reynaerts werd 57ste (cadetten jongens).

In de “oudere” categorieën werd er naast een overall klassement ook een klassement opgemaakt voor de korte en lange afstand (short and long distance).

Vik Reynaerts, jeugd heren, werd verdiend tweede op de lange afstand en uiteindelijk (ondanks een spijtige valpartij in de road race) ook tweede in het overall klassement.

Bij de junioren heren nam Laurens Bergé de gouden medaille op de short distance mee naar Tienen.

Anne-Sophie Bergé (senioren dames) nam slechts aan enkele wedstrijden deel owv een blessure.

RSC Tienen blikt dus zeer tevreden terug op de Flanders Grand Prix. Dank ook aan de Zwaantjes voor de puike organisatie. Dit seizoen staan nog 3 Belgische buitenwedstrijden op het menu (ZZ-cup, internationale Zemst en de wedstrijd in Wilrijk). Laurens Bergé neemt deel aan het WK skeeleren in Italië (Montecchio/Vincenzo) van 26/08-3/09. Nadien gaan de renners in een korte winterslaap.