RSC Tienen sluit Europacups af met zeer mooie prestaties

Onder een stralende zon werd de 54ste Flanders Grand Prix in Zandvoorde (Oostende) gereden van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 14 augustus 2022. De Flanders Grand Prix is de laatste van de 9 Europacups. Meer dan 600 renners van over de hele wereld streden om de titels. Bovendien geldt deze wedstrijd als de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de cadetten. De Cadet challenge is het officieuze Europees Kampioenschap voor deze leeftijdscategorie.

RSC Tienen stond met 14 renners aan de start van deze zeer goed georganiseerde wedstrijd. Maar liefst 3 van de 6 geselecteerde cadetten kwamen uit Tienen: Amélie Ignoul, Lenn Kusters en Vik Reynaerts maakten deel uit van het Team België.

RSC Tienen was vertegenwoordigd in heel wat categorieën: van miniem tot junior.

Bij de miniemen meisjes reden zowel Doutzen Camps, Mart Deroye als Febe Tollet knappe wedstrijden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 4de plaats voor Doutzen, een 5de plaats voor Mart en een 11de plaats voor Febe. De eerste 5 renners mochten mee het podium op tijdens de slotceremonie.  Een leuke ervaring voor de Tiense toekomst.

Bij de pupillen meisjes verscheen Nina aan de start. Nina deed internationale ervaring op en werd 21ste in het eindklassement.

Luca Lemmens veroverde als Tienenaar mooi een “tiende” stek bij de pupillen jongens.

Bij de scholieren meisjes streed Elise Bergé met twee Fransen, een Poolse en een Nederlands meisje voor de podiumplaatsen. Elise werd knap tweede in het eindklassement.

In de categorie scholieren jongens stonden 3 renners van RSC Tienen aan de start: Leander, Mille en Lukas. Deze jongens streden met verve voor hun plaats in het klassement. Leander werd 4de, Mille 13de en Lukas 20ste.

Onze cadetten droegen voor de gelegenheid van de cadet challenge een Belgisch pakje. Bij de meisjes wist Amélie Ignoul zich uiteindelijk naar de a-finale te rijden en werd mooi 18de in het overall klassement als eerste Belgische. Lenn Kusters verdedigde zich knap in een zeer sterk internationaal gezelschap en werd 33ste in het klassement bij de cadetten jongens. Vik Reynaerts, steeds a-finale, toonde zijn skeelertalent en reed zich vooral in de 4 laatste wedstrijden in de kijker om uiteindelijk knap vijfde te worden in het algemeen klassement.

Bij de Jeugd Heren wist Bram Janssens in een groot internationaal peloton beslag te leggen op een 62ste plaats.

Laurens Bergé (junioren heren) won voor het tweede jaar op rij de Flanders Grand Prix in zijn leeftijdscategorie. Hij zorgde voor enkele zeer spannende momenten en mooie wedstrijden. Hij reed als enige junior de road race uit. Deze race werd gewonnen door Bart Swings. Laurens neemt over enkele weken deel aan het EK in l’Aquila.

Met deze mooie resultaten, behaald in een zengende hitte, is RSC Tienen zeer tevreden. Proficiat aan alle renners die de koersen dit weekend spannend gemaakt hebben en op een sportieve manier gestreden hebben voor de plaatsen in het eindklassement. Dankjewel aan de Zwaantjes van Zandvoorde voor de puike organisatie!