RSC levert 3 algemene Belgische kampioenen en behaalt 42 medailles op de Belgische kampioenschappen skeeleren op de weg en de piste.

Onder een stralende zon werd dit weekend het Belgisch kampioenschap op de piste (Zemst) en op de weg (Leuven) gereden. De goede prestaties van de europacups werden verder gezet op deze druk bijgewoonde Belgisch kampioenschappen op de weg en op de piste.

Bij de miniemen meisjes won Mart Deroye 3 gouden en 1 zilveren medaille. Door deze resultaten werd ze algemeen Belgisch kampioen. Kato Hoelbeek behaalde 3 zilveren en 1 bronzen medaille in dezelfde leeftijdscategorie. Axelle Vandeput nam enkel deel aan de disciplines op de piste, waar ze een vijfde en een zesde plaats behaalde.

Nina Ricchiuti (pupillen meisjes) behaalde op de korte afstand op de piste een bronzen medaille. Op de weg werd ze tweede op de 300m.

Doutzen Camps behaalde mooie plaatsen met onder andere een 4de plaats op de 500m op de piste en een 5de plaats op de 300m sprint op de weg.

Bij de pupillen jongens bracht Luca Lemmens 3 zilveren en 1 bronzen medaille mee naar Tienen.

Op Leander Deroye stond er geen maat. Hij won 5 gouden medailles en werd bijgevolg algemeen Belgisch kampioen bij de scholieren jongens.

Mille Flawinne en Lucas Brouwers streden bij de scholieren jongens mee in het peloton en stonden hun mannetje. 

Bij de cadetten meisjes won Elise Bergé 3 gouden en 2 zilveren medailles. Ze werd bijgevolg algemeen Belgisch kampioen in deze categorie. Amélie Ignoul won 2 gouden en 3 zilveren medailles. Nissa Vanbrabant reed enkel de wedstrijd op zaterdag.

Lenn Kusters veroverde 4 zilveren en 1 bronzen medaille bij de cadetten jongens. Ploeggenoot Lukas Reynaerts reed mooie wedstrijden in dezelfde categorie.

Bij de jeugd heren streed RSC Tienen met Vik Reynaerts en Lowie Dekens voor de medailles. Vik won 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille, Lowie haalde drie bronzen medailles.

Laurens Bergé knalde bij de seniors naar goud op de 200m op de piste.

Anne-Sophie Bergé startte enkel op de wedstrijden op zondag.

Proficiat aan alle deelnemers en medaillewinnaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *