Ingekort wedstrijd seizoen gaat eindelijk van start!

Sinds enige tijd kunnen er weer nationale en internationale wedstrijden georganiseerd worden.

Voor het EK in Portugal eind juli was Laurens Bergé geselecteerd in de categorie ” youth”

Met een tiende plaats op de afvallingskoers (10.000m) op de weg sloot Laurens het EK skeeleren in Canelas (Portugal) af. Super gedaan, gestreden als een leeuw.Naast drie 5de plaatsen (individueel en in team) en voor het overgrote deel toptien plaatsen, is dit eerste EK voor hem meer dan geslaagd te noemen. De Belgische delegatie slaagde er in meerdere medailles te veroveren. Voor een kleine, en helaas te weinig gewaardeerde sport, een puike prestatie!

Op zondag 8 augustus 2021 stonden voor de eerste manche van de Sugar Cup in Tienen 70 renners (in 12 leeftijdscategorieën) aan de start van de clubs uit Zandvoorde, Zemst, Heverlee, Skeelerclub van de Kempen, Wilrijk, Evergem, Brugge en uiteraard de thuisclub Tienen. Tienen startte met 17 renners. De wedstrijden verliepen met een strakke wind, maar bleven droog tot aan het einde van de laatste wedstrijd (puntenkoers) van de senioren en jeugd. Toen gingen de hemelsluizen open.In de tussenstand staan volgende personen op de eerste plaats:Miniemen meisjes: Elyne Vermeire (Zandvoorde)Miniemen jongens: Luca Lemmens (Tienen)Pupillen meisjes. Fran Devoldere (Zandvoorde)Pupillen jongens: Leander Deroye (Tienen)Scholieren meisjes: Elise Bergé (Tienen)Scholieren jongens: Fons Trekels (Zemst)Cadetten jongens: Johannes Vermeersch (Heverlee)Cadetten meisjes: Lyssa Vansteenkiste (Zandvoorde)Jeugd jongens: Joren Vansteenkiste (Zandvoorde)Jeugd meisjes: Julie Lauwers (Zemst)Senioren heren: Fabio Vanes (Zemst)Senioren dames: Amber Pierloot (Zandvoorde)De tweede dag van de Sugar Cup is op zondag 29 augustus op de skeelerpiste van Tienen. Prijsuitreiking rond 16u.

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 augustus 2021 vond in Zandvoorde (Oostende) de 53ste Flanders Grand Prix plaats. De Flanders Grand Prix is een belangrijke Europacup wedstrijd. Meer dan 400 renners uit diverse Europese landen streden om de podiumplaatsen in 14 verschillende categorieën. Tijdens de Flanders Grand Prix, vond ook de Cadet Challenge, het officieuze Europese kampioenschap voor de cadetten, plaats.RSC Tienen, de Tiense skeelerclub, stond aan de start met 10 renners. Binnen de categorie miniemen meisjes maakte Nina Richiutti haar internationaal debuut. Ze werd mooi 8ste. Onze andere debutant, Luca Lemmens, greep bij de miniemen jongens net naast het podium en werd dus 4de. Bij de pupillen jongens streed Leander Deroye met een renner uit Zandvoorde voor de overwinning. Dat leverde enkele spannende wedstrijden op. Leander brengt de zilveren plak mee naar Tienen.Bij de scholieren meisjes reed het Tiense duo Elise Bergé en Amélie Ignoul weer in de frontlinie. Elise werd knap tweede, na een Italiaanse. Amélie strandde op 1 puntje van het podium. Bij de scholieren jongens reed Lenn Kusters regelmatig en werd mooi tweede in het eindklassement. Lukas Reynaerts verdedigde zich strijdvaardig in het peloton en werd 12de.De cadetten jongens streden om de cadet challenge. Lowie Dekens reed zich, na enkele valpartijen, in een sterk internationaal gezelschap naar een 26ste plaats. Vik Reynaerts, eveneens geselecteerd voor het Belgische team, kon niet deelnemen omwille van een blessure. Bram Janssens werd 37ste bij de Cadetten jongens.Last but not least verdedigde Laurens Bergé de kleuren van RSC Tienen bij de Jeugd heren. Hij deed dit met verve. “De sterke beer uit Tienen”, zoals de speaker hem aankondigde won de Flanders Grand Prix op overtuigende wijze voor 2 Franse renners.De Belgische renners van de verschillende Belgische clubs scoorden zeer goed op deze internationale wedstrijd en werden luidkeels aangemoedigd door de Belgische supporters. Alle resultaten kan je hier vinden : Flanders Grand Prix

RSC Tienen dankt de Zwaantjes van Zandvoorde voor het top weekend en de puike organisatie!!