BK Lange Afstand 2021

Zondag 3 oktober stond het BK lange afstand op het programma. Deze wedstrijd ging door in Wilsele en werd georganiseerd door RSC Heverlee. Het weer zorgde voor extra uitdagende omstandigheden maar dat lieten de deelnemers niet aan hun hart komen!

Voor de miniemen en pupillen nog geen al te lange wedstrijden uiteraard, zij reden 2 koersen van 1 en 2 km. Nina Richiutti kon bij de miniemen meisjes de 3de plaats veroveren, Kobe Honshoven werd 2de bij de miniemen jongens

Bij de pupillen jongens werd Leander Deroye 1ste en Mille Flawinne  2de

De scholieren en cadetten streden samen voor de titel Belgisch Kampioen Lange Afstand 2021. De afstand was een kwart marathon of iets meer dan 10 ronden op het parkoers in Wilsele.

Bij de meisjes werd Elise Bergé vierde als eerste scholier en Amelie Ignoul zevende. De titel ging naar Lyssa Vansteenkiste (Zandvoorde)

Vik Reynaerts werd Belgisch Kampioen bij de jongens voor Johannes Vermeersch ( Heverlee) en Stan Beelen (Heverlee), Lenn Kusters veroverde de 4 de plaats en was eerste scholier

Voor de categorieën jeugd, senioren en liefhebbers stond de volledige marathon op het programma. De koers bij de heren werd door Laurens Bergé gewonnen voor en Sietse Troost (Zemst) en Daan Soetaers (Heverlee). Voor Laurens was dit een mooie bekroning van zijn seizoen met o.a. nog 4 Belgische titels en een overwinning op Flanders Cup in Oostende.Arne Paulussen eindigde 14de.

Bij de dames ging de titel naar Jorun Geerts ( Zemst)

Dit was de laatste wedstrijd van een kort maar hevig seizoen, nu gaat de riem er af tot eind oktober!