BK piste & weg 2021

RSC Tienen pakt maar liefst 37 medailles op de Belgische kampioenschappen skeeleren op de weg en op de piste

Onder een stralende zon werden op zaterdag 18 en zondag 19 september 2021 de uitgestelde Belgische kampioenschappen, respectievelijk op de piste (Zandvoorde) en op de weg (Zemst) gereden. De jongste categorieën reden elke 2 wedstrijden op de piste en 2 wedstrijden op de weg. Vanaf scholier werden dit 3 wedstrijden op de piste en 2 wedstrijden op de weg. Onze liefhebber reed 3 wedstrijden op de weg.

RSC Tienen stond met 17 renners aan de start.

Bij de miniemen jongens veroverde Luca Lemmens 2 zilveren medailles op de weg (300m en 750m) en 2 bronzen medailles op de piste (500m en 1000m). Onze benjamin Kobe Hondshoven behaalde brons op de weg (300m).

Doutzen Camps nam twee bronzen plakken mee naar Tienen (500m en 1000m op de piste).

Bij de pupillen jongens werd Leander Deroye Belgisch kampioen op de 1000m op de piste. Op de 500m op de piste en de 1000m op de weg behaalde hij een mooie tweede plaats (zilver). Op de weg (300m) wist hij het brons mee naar Linter te nemen.

Elise Bergé werd als eerstejaars scholier Belgisch kampioen op de puntenkoers op de piste en behaalde maar liefst 4 zilveren medailles (1 lap en 1500m op de weg en de tijdrit en 1000m op de piste).

Amélie Ignoul reed zich naar het goud en werd bijgevolg Belgisch kampioen op de weg (1 lap en 1500m) en op de piste (tijdrit en 1000m). Op de puntenkoers veroverde ze een zilveren medaille. Ze werd Algemeen Belgisch Kampioen bij de scholieren meisjes.

Bij de scholieren jongens reed Lenn Kusters een constant parcours en won 5 zilveren medailles (1 lap en 1500m op de weg en de tijdrit, 1000m en puntenkoers op de piste).

Lowie Dekens behaalde 2 bronzen (1 lap en afvalling op de weg) en 2 zilveren medailles (tijdrit en 1000m) op de piste.

Vik Reynaerts pakte de bronzen plak bij de puntenkoers op de piste.

Laurens Bergé veroverde drie keer goud op de piste en werd bijgevolg Belgisch kampioen op de tijdrit, 1000m en puntenkoers. Op de weg werd hij daarboven Belgisch kampioen op de afvallingskoers. Op de 1 lap op de weg behaalde hij een zilveren plak. Als optelsom van deze resultaten werd hij Algemeen Belgische Kampioen bij de Jeugd Heren. Zijn tweede Algemeen Belgische titel in zijn skeelerloopbaan.

Onze liefhebber Tom Brouwers kwam pas zondag in actie. Hij reed drie mooie wedstrijden en werd in de eindranking knap derde (brons).

RSC Tienen blikt tevreden terug op het Belgisch Kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *